Deskribapena
Testura leuna dauka, baina kokoaren birrindua somatuko duzu. Beste batzuk baino sendoagoa da, baina erraz zabaltzen da ogi txigortuaren gainean, eta ondo mantentzen da ertzetatik erori gabe.
Kalabaza eta kokoaren arteko konbinazioa oso orekatua dago, eta bainillaren ukitu leuna bukaeran agertzen da.
Niri asko gustatzen zait noizean behin egiten ditudan kuia-bizkotxoak betetzeko.
Bazenekien:
Kalabazak ur eta zuntz ugari du, kaloria gutxi ematen ditu eta asetze-efektua du. Gainera, antioxidatzaileak diren betakarotenoak ditu.
Kokoak sistema immunitarioa indartzen du, potasioa, kobrea, burdina, magnesioa, azido folikoa eta bitaminak ematen dituelako. Triglizeridoak eta kolesterola erregulatzen ditu. Digestioarentzat ona eta desintoxikatzailea da, giltzurrunen funtzionamendua suspertuz.