Deskribapena
Azala eta pipitak kentzen dizkiegu gure tomateei (Udarea eta Andeetako adarra) marmelada gozo hau egiteko. Bukaeran, albahaka-hosto txikituak gehitzen ditugu.
Bakarrik har dezakezu, ogi txigortuan gosaltzeko, pizza batean hainbat gaztarekin, ahuntz-gazta entsalada batean eta antzeko beste gazta batean, ogitarteko batean berenjenekin eta piper berdearekin, etab. Erabili zure irudimena!
Bazenekien:
Tomate batek egunero behar dugun C bitaminaren %40 eman dezake. C bitamina antioxidatzaile naturala da. Gainera, propietate onuragarri ugari ditu gure osasunerako. Eta onena da janaria prestatzean ez dituela propietateak galtzen.
Munduan 10.000 barietate inguru daudela kalkulatzen da. Beraz, zoazen tokira zoazela, probatu inguruko tomatea.
Guk, marmelada horretarako, “udare” tomatea eta “Andeetako adarra” erabiltzen ditugu.