Deskribapena
Nutrizio informazioari buruzko datuak kontsultatuz gero, ikusiko duzu azukre batzuk badaudela prestakin honetan, baina horiek frutak berak dituenak dira.
Steviaren estraktu purua gehitu dugu; ukitu gozoa badu ere, gramo bat azukre ere ez du.
Zergatik da prestakin honen testura pure baten antzekoa, marmelada baten antzekoa izan baino? Azukrerik ez duenez, ezinezkoa da azukreak frutaren pektina naturalarekin erreakzionatzean agertzen den gela sortzea.
Bazenekien:
Sagar mota bat besterik ez dugu erabiltzen, “Regil-eko sagarra” edo “Ibarbi”, Gipuzkoako herri autoktonoan deitzen dioten bezala.
Bere propietateen artean boro-aberastasuna nabarmentzen da, organismoan kaltzioa eta magnesioa xurgatzen laguntzen baitu.
Ibarbi sagarraren kolorea berdetik horira doa, tamaina ertainekoa da eta globo-itxura du, azal gogorra eta latz samarra ditu. Mamitsua, zapore gozokoa eta aldi berean azidoa.