Deskribapena
Gure baratzeko tipulatxoak erabiltzen ditugu produktu honetarako, leunagoak eta gozoagoak direlako. Txikitu egiten ditugu, ahosabaian zatirik hauteman ez dezazun, erraz zabaltzen den testura leun eta sendoa lortuz.
Erabil ezazu laguntzeko: oilasko-bularki bat plantxan edo edozein haragi edo arrain, gogokoen duzun ogitartekoan, odolki-pintxoa plantxan, foie-pintxoa, gaztak eta abar.
Bazenekien:
Tipulinak, zapore eta usainagatik, tipularen antz handia du, baina ez da landare bera. Hozkailuan gorde behar da, eta osorik jan daiteke (orri xehatuak zopei eta kontsomeei gehitzen zaizkie).
Nutrizio-propietate ugari dituzte gure osasunerako. Besteak beste, C bitamina (antioxidatzailea) eta K bitamina ugari (odola behar bezala koagulatzeko) eta betakarotenoak ditugu.