Tomate xehatua

Sello ecologico de OnEin kontserbak

Ogi txigortua tomatearekin eta olioarekin gustatzen zaizu? Gustatuko litzaizuke urte osoan tomatea udan bezain zaporetsua izatea? Hemen duzu irtenbidea.

Udako eguzkitan ondutako tomateekin, zuritu ondoren, tomate birrindu natural hau egingo dugu (sukaldatu gabe), urte osoan zure ogi txigortuarekin gozatzeko.

3,96 

SKU V0-TRA-P Category Tag
Osagaiak: Tomatea*
(* EB Nekazaritza ekologikoa / EB ez)

Osagai nagusien jatorria: Baratze propioa eta Nafarroa

Alergenoak: Ez ditu

KONTSERBAGARRI ETA KOLORATZAILE KIMIKORIK GABE

Informazio nutrizionala:

  • Balio energetikoa : 79 kJ – 19 kcal
  • Gantzak: 0,1 g
  • Saturatuak: 0,02 g
  • Karbohidratoak: 3,5 g
  • Azukreak: 2,3 g
  • Proteinak: 0,9 g
  • Gatza: 0 g

Deskribapena

Gure baratzean landatzen ditugun “Andeetako adarra” eta Nafarroako baratzeko “Udarea” barietateak erabiltzen ditugu.

Tomate bakoitza eskuz zuritu, eta, ondoren, leundu eta ontziratu. Ezin litzateke naturalagoa izan.

Bazenekien:

Antzinako Greziatik, gatz pixka batekin gozatutako olioa duen ogia da errezeta honen oinarria. Tomatea XVIII. mendetik aurrera sartu zen, tomatea Espainiako sukaldaritzan agertu zenean.

gia tomate eta olioarekin landa-eremuan jaio zen, tomate uzta oparo batean. Horrez gain, ogi lehorra biguntzeko baliatu zuten.

Kataluniako literaturan ogia tomatearekin lehen aldiz 1884ean aipatzen da, Ponpeu Gener idazlearen bertso batzuetan.

Produktu gehiago